OpTime Fitness beléptető rendszer

Könnyed torna labdával, ez a Fit-Ball

Égeti a zsírt, segít a narancsbőr kezelésében, erősíti az ízületeket. Csupán néhány jótékony hatása a fitt-ballal végzett tornának. Ez a szórakoztató edzésforma segít a fogyásban, alakformálásban és az erősítésben is.

A Fitt-ballt már 1910-ben is használták mozgássérültek és idegrendszeri problémákkal küzdők gyógykezelésére, elsősorban Svájcban. A kezdetleges, bőrből készült, legalább 80-90 cm átmérőjű labdák hamar elterjedtek az egész világon, és hamarosan, az igényekhez igazodva, szintetikus anyagból készültek el. A gumilabdák egyszerű felhasználásának lehetőségét sérült táncosok és gyógytornászok ismerték fel. A labdákon, ülve, aktív rugózást lehet végezni úgy, hogy a legnagyobb tömegű izomcsoportokat használjuk. A Fit-Ball tréning 1992-ben alakult ki, amikor a 30-50 éves nők között, kísérleti jelleggel, elkezdték a labdák használatát a tornaórákon. A gyártók még arra is odafigyeltek, hogy a labdák színeit úgy alakítsák ki, hogy az semmilyen emóciót ne váltson ki az hosszú edzés ideje alatt. A Fit-Ball központja mai napig Olaszországban, ahol a Ledraplastic nevű cég alakította ki az első tökéletes labdákat, és a mai napig több központtal működik, a világ tájain.

A Fit-Ball edzések során folyamatos korrigálás alatt állnak az izmok, így még azok az izomcsoportok is dolgoznak, melyeket más torna során nem tudunk rendben megmozgatni. A Fitt-Ballal történő, heti minimum kétszer 60 perces edzés, már néhány hét után látható eredményekkel jár. A torna során nem csak az izmokat mozgatják át, hanem a rugózásnak köszönhetően, segít a porckorongok keringésének javításában, megelőzi a csontritkulást és nem utolsó sorban, segít csökkenti a stresszt és a feszültséget. A könnyen végezhető, de átmozgató tornát akár a túlsúllyal rendelkező emberek is bátran kipróbálhatják.

Természetesen a Fit-Ballnak is több formája alakult ki az elmúlt néhány évtized alatt, melyeket már szinte bármelyik edzőteremben, csoportos óra keretében kipróbálhatunk. Ilyen fajtái például a Fit-Ball TURBO Fat Burner, a Body toning, a Stretching vagy a Fit-Ball for Pregnant, amit kifejezetten az állapotos kismamáknak fejlesztettek ki.


Pályázati leírás megtekintéséhez kattintson ide!

OpTime © Optimal-Time Kft. Minden jog fenntartva.