OpTime Fitness beléptető rendszer

Sport és kikapcsolódás a nyaralás alatt is

Szinte már minden vízparton találhatunk olyan kölcsönzőket, ahol a vízi sportokhoz használt felszereléseket bárki elérheti, több strandon is ingyenes lehetőséget biztosítanak vízi tornák kipróbálására. Nézzünk néhány vízi sportot, amely felejthetetlenné varázsolhatja a nyaralást.

1. Jet-ski:
Az egyik legkedveltebb extrém vízi sport, mely hazánkban is egyre nagyobb sikernek örvend, a jet-ski. Egyre több helyen van lehetőség jet-ski kölcsönzésére, és egy járművet többen, akár négyen is használhatnak. A belső vízsugaras meghajtású motorral működő jet-skinek két fajtája létezik, az álló és az üléses. Az akár 135 km/h sebességgel közlekedő jármű inkább felejthetetlen élményeket szerez azoknak, akik kipróbálják, de egy hosszabb álló jet-ski túrához erő- és állóképesség is szükséges.

2. Wakeboard
Kiváló állóképességre van szükség ahhoz, hogy igazán jól tudjunk wakeboardozni. A szörfözés ihlette, extrém sportnak két fajtája van, a kötélpályás és a motorcsónakos. Az 1950-es és 1980-as évek között kialakult wakeboard, a test minden izmát megdolgoztatja.

3. Aquafitness
Az aquafitness, mint a legtöbb sport, Amerikából indult, több mint negyed évszázada. A torna legnagyobb előnye, hogy víznek köszönhetően, a gravitáció csak részben működik, így testsúlyunk 90 százalék érezzük csak. Torna közben emiatt nem erőltetjük túl az izmokat és az ízületeket, tehát tökéletes mozgásforma idősebbeknek, mozgásszervi betegségekben szenvedőknek. Az aquafitnessnek az utóbbi években több fajtája is kialakult, ezeket már a legtöbb strandon, a nyári programok keretében bárki kipróbálhatja.

4. Windsurf
A szörfös sportok idehaza is nagy sikernek örvendenek, ilyen például a windsurf is. A deszkára egy háromszög alakú vitorlát erősítenek, ennek köszönhetően a hullámok mellett, a szél adta lehetőségeket is ki tudják használni a windsurfösök. Szintén tökéletes erő- és állóképesség fejlesztő.

5. Rafting
Bár Magyarországon egyelőre nem túl elterjedt sport, de ha külföldön járunk, mindenképpen próbáljuk ki a raftingot, ami vadvízi evezést jelent. Ebben az extrém sportban, egy gumicsónakban eveznek a zuhatagos folyókon. Tökéletes kikapcsolódást jelent a család számára, hiszen egyszerre többen vesznek részt az evezésben.


Pályázati leírás megtekintéséhez kattintson ide!

OpTime © Optimal-Time Kft. Minden jog fenntartva.