OpTime Fitness beléptető rendszer

Egészséges ételek karácsonykor is

Karácsony alkalmából összegyűlnek a családtagok, rokonok, barátok, és megkezdődnek a nagy evések. Kevesen figyelnek ilyenkor arra, hogy lehetőleg megfelelő mennyiséget egyenek, és a mértéktelenség veszi át a főszerepet. Most mutatunk egy ünnepi menüsort, melyet nem csak elkészíteni egyszerű, de könnyen megóvhatjuk alakunkat is.
A következő ételsor a hagyományos ünnepi menükhöz képest viszonylag kevés kalóriát és szénhidrátot tartalmaz. Az internetnek köszönhetően bárki válogathat a jobbnál jobb receptek között, mi most a nosalty.hu és a mindmegette.hu oldalakon kerestünk ínycsiklandozó ételeket.

Finn lazacleves:

Hozzávalók:
- 30 dkg lazacfilé
- 2 db póréhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 50 dkg burgonya
- 1 szár zeller
- 5 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 3 db babérlevél
- 1 csokor kapor
- 1 l zöldség alaplé
- só, bors

Elkészítés:
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a vajon puhára pároljuk. Ízlés szerint sóval borssal ízesítjük. Felaprítjuk a répát, a burgonyát, a zellerszárat vékony szeletekre vágjuk. A felaprított zöldségeket és a babérlevelet hozzáadjuk a póréhagymához, majd felöntjük az alaplével. Az egészet felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. A lazacfilét 2×2-es kockákra vágjuk, majd miután a zöldségek megpuhultak, a levesbe rakjuk a lazacot és 3 perc alatt megfőzzük. A legvégén a leveshez adjuk a felaprított kaprot és a tejszínt, de már nem forraljuk fel, csak összemelegítjük.
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/finn-lazacleves-krisztike-konyhajabol

Mozzarellás pulykatekercs

Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamellfilé
- pulykasült fűszerkeverék
- 25 dkg mozzarella
- 20-25 dkg bacon
- 2 dl főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:
A pulykamellet rostjaira merőlegesen negyed tenyérnyi szeletekre vágjuk. Ezután kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk és egy kevés pulykasült fűszerkeverékkel meghintjük. A sajtot lecsöpögtetjük, kis hasábokra vágjuk, és a hússzeletekbe göngyöljük. Mindegyiket 1-1 szelet szalonnával körbetekerjük. Szorosan egy kisebb tepsibe, vagy tűzálló tálba rakjuk. A tejszínt ráöntjük, ügyelve, hogy mindenhová jusson. A hagymát megtisztítjuk, félkarikára vágjuk, enyhén megsózzuk, szétszedjük, és a pecsenye tetejére szórjuk. Alufóliával vagy fedővel letakarjuk.
Előmelegített sütőben közepes lángon vagy 180 fokon 1 órán át sütjük. A sütés végén a fóliát vagy a fedőt levesszük, és megpirítjuk a húsokat.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/mozzarellas-pulykatekercs.recept

Csokoládé szuflé
 
Hozzávalók:
- 12,5 margarin
- 20 dkg étcsoki
- 4 tojás
- 12,5 porcukor
- 6 dkg liszt

Elkészítés:
A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A margarint és a csokit mikróban felolvasztjuk. Ha kihűlt, akkor a 4 tojás sárgáját hozzákeverjük. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, majd ezt a csokis masszához öntjük, ezután simára dolgozzuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, s óvatosan a csokis tésztába keverjük. A kész szuflémasszát kis formákba öntjük, de csak egyharmadig. Egy tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a formákat egyharmadukig lepje csak el. Körülbelül 15 perc alatt kész a szuflé. Nem szabad szárazra sütni, a franciák, akik feltalálták ezt a desszertet, lágyra hagyják a közepét.
Forrás: http://www.fitway.hu/index.php?module=e_tap_all&tid=44


Pályázati leírás megtekintéséhez kattintson ide!

OpTime © Optimal-Time Kft. Minden jog fenntartva.